logo ampolia
Search
Close this search box.
lefkada sea

Θάλασσες, το πιο δυνατό χαρτί της Λευκάδας

Ότι και να γράψει κανείς για τις παραλίες της Λευκάδας είναι λίγο. Είτε ψάχνετε για μεγάλες αμμουδιές, είτε για βοτσαλωτές παραλίες, ακόμη και βραχώδεις εδώ υπάρχει πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο.

Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε στον παράδεισο και ότι αγκαλιάζετε τον ουρανό!

Οι λάτρεις της κολύμβησης έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε άπειρες επιλογές. Οι φημισμένες παγκοσμίως παραλίες του νησιού βρίσκονται κυρίως στο δυτικό τμήμα. Εκεί το τοπίο είναι άγριο και οι παραλίες εξωτικές. Το λευκό, το πράσινο και το μπλε δημιουργούν μια απίστευτη παλέτα χρωμάτων και αποχρώσεις ονειρεμένες. Οι παραλίες σε αυτή την πλευρά είναι αμμώδεις και πίσω τους είναι επιβλητικοί βράχοι με τις κυριότερες να είναι το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, οι Μύλοι, ο Άγιος Νικήτας και ο Άγιος Ιωάννης – Γύρα με την τελευταία να προσφέρεται για μικρούς και μεγάλους και να βρίσκεται σε απόσταση μόνο δύο χιλιομέτρων από το συγκρότημά μας! Στη Γύρα η αμμουδιά είναι πολύ μεγάλη, τα χρώματα θυμίζουν Καραϊβική και οικογένειες μπορούν να είναι ήσυχες για τα πιτσιρίκια!

Στην ανατολή και το νότο το τοπίο είναι πιο βατό. Απάνεμοι όρμοι, πιο μικρές παραλίες, εξίσου όμορφα χρώματα, πράσινο και θέα προς τα κοντινά νησάκια! Από το Νυδρί και το Αφτέλι, την Αμμούσω, το Αγιοφύλλι έως την Βασιλική στο νότο! Εκεί όπου θα αποζημιωθείτε από την γαλήνη και την φυσική ομορφιά.

Για τους λάτρεις του σέρφινγκ, των καταδύσεων και του καγιάκ υπάρχουν εξίσου πολλές ευκαιρίες να κάνετε το χόμπυ σας!

645A5980
AO2A5860 a